Patrick de Vree

“Ik ontwikkel samen met andere teamleden aan het nieuwe e-mailplatform”

Hey, mijn naam is Patrick! In januari 2014 ben ik begonnen als stagiair development bij Measuremail. Nu ben ik doorgegroeid tot Software Engineer binnen het Product Innovatie Team.

Ik ben al begonnen met het ontwikkelen van websites toen ik 14 was. De opleiding voertuigentechniek die ik toen volgde had natuurlijk niets met websites te maken, dus snapte ik er nog niet veel van. Toen ik op zoek ging naar een mbo opleiding kwam ik de opleiding applicatie- en mediaontwikkeling tegen. Ik besefte dat die opleiding paste bij wat ik wilde gaan doen. Ik heb me toen ingeschreven en werd aangenomen op het Grafisch Lyceum Rotterdam.

In het derde leerjaar moest ik ±6 maanden stagelopen. Zo ben ik bij Measuremail terechtgekomen en dit beviel zo goed dat ik in mijn vierde jaar weer stage heb gelopen bij Measuremail. Na het behalen van mijn diploma ben ik de opleiding hbo Informatica op Avans Hogeschool gaan doen. Bij Measuremail kreeg ik de mogelijkheid om deze opleiding te combineren met werken bij Measuremail. Hierdoor leer en ontwikkel ik mij verder als programmeur. Het combineren van school en werk was druk, maar ook een leuke uitdaging.

Mijn functie binnen Measuremail is Software Engineer binnen het Product Innovatie Team. Ik ontwikkel samen met andere teamleden aan het nieuwe e-mailplatform. Om op een jonge leeftijd al aan zo’n groot project te mogen werken is echt te gek! Alle verschillende technieken en logica die worden gebruikt, maakt dat dit zeer interessant is voor mij.

Naast mijn werk programmeer ik er ook nog op los. Van kleine probeersels tot complete websites op eigen opgezette servers. Naast programmeren speel ik een MMOPRG game. Ik doe ook graag dingen zonder de computer zoals fietsen, stedentrips, fotograferen, muziek luisteren en films & series kijken.

Weten hoe Patrick helpt met e-mail marketing automation?