TravMedia Company is dé Nederlandse marktleider binnen de reiswereld op het gebied van B2B media. Voor het optimaliseren en personaliseren van hun e-mailmarketing heeft TravMedia Company Measuremail ingeschakeld.

Bart Vossen

Bart Vossen

Project Management

Maarten Lierop

Maarten Lierop

Campaign Design

Peter Nelemans

Peter Nelemans

Support Engineering

Complete make-over van e-mailuitingen

TravMedia Company heeft verschillende websites en platformen waar dagelijks veel artikelen op verschijnen. De redactie is verantwoordelijk voor zowel de kwaliteit van de content als voor de promotie hiervan via verschillende kanalen zoals de nieuwsbrief. Voorheen was TravMedia Company ongeveer twee uur bezig met het opstellen van de nieuwsbrief. Om dit sneller en efficiënter te laten verlopen is Measuremail ingeschakeld.

Het toenmalige design van de nieuwsbrief paste niet meer bij de huisstijl. Om erachter te komen wat TravMedia Company voor design wilde, hebben wij een interview op locatie gehouden. Na het interview zijn er wireframes gemaakt en is er goed nagedacht over welke posities de verschillende onderdelen binnen de nieuwsbrief zouden krijgen. Het nieuwe design voldoet aan de nieuwste criteria van vormgeving.

TravMagazine

Dankzij Measuremail ziet onze nieuwsbrief er altijd professioneel uit en besparen we structureel veel tijd. De open- en klikpercentages geven aan dat de nieuwsbrief graag gelezen wordt. We blijven continu bezig om onze dienstverlening aan te passen naar de wensen van de reisagent.

Astrid HeysteeMarketing & Event Manager, TravMagazine
Onderdelen TravMedia Company

Automatiseren zorgt voor tijdsbesparing

In iedere nieuwsbrief staan banners die automatisch worden gevuld door een bannersysteem dat ook bepaald over welke periode de banner zichtbaar moet zijn. Bij het openen van de nieuwsbrief worden de banners automatisch opgehaald, zelfs als de nieuwsbrief al in de inbox van de ontvanger is, zodat dit niet meer handmatig gedaan hoeft te worden.

Door een koppeling te maken met het CMS van TravMedia Company, hebben we ervoor gezorgd dat nieuwe artikelen door middel van RSS direct in de nieuwsbrief staan. De artikelen staan ook direct in de juiste opmaak in de nieuwsbrief waardoor dit een ruime tijdbesparing oplevert! De redacteur houdt de regie door zelf te bepalen of de ingeladen artikelen wel op de juiste plaats staan. De redacteur kan dit handmatig veranderen waardoor de nieuwsbrief altijd de juiste artikelen bevat. TravMedia Company bespaart door deze automatische handelingen niet alleen tijd, maar de redacteuren hebben ook geen omkijken meer naar het opstellen van de nieuwsbrieven!

Subscriber Centric Approach

TravMedia Company vindt het erg belangrijk dat de ontvanger centraal staat, of zoals wij dat noemen: de ‘Subscriber Centric Approach’. Zo vragen zij bij het aanmelden al naar verschillende profielkenmerken van haar ontvangers en zijn er regelmatig verrijkingsacties. Hierdoor kent TravMedia Company haar abonnees en kunnen ze steeds relevantere nieuwsbrieven versturen. Voor een online uitgeverij is het van groot belang om content optimaal af te stemmen op de ontvangers. Door de resultaten van de verschillende campagnes te analyseren, kan de content steeds verder op de behoeften van de ontvangers afgestemd worden.

TravMedia werkt ook met dynamische nieuwsbrieven om gerichter te communiceren met hun ontvangers. Zo zijn zij onder andere bezig met het ontwikkelen van extra content voor reisagenten met een bijzonder specialisme. Naar aanleiding van een enquête hebben reisagenten aan kunnen geven welk specialisme ze hebben. Door in de nieuwsbrief een extra dynamisch contentblok toe te voegen en de specialismen om te zetten in een segmentatiemodel, kunnen reisagenten extra content bekijken over zijn of haar specialisme. Zo ontvangt een Afrika-specialist extra content over Afrika en een Azië-specialist over Azië. Op deze manier is de nieuwsbrief nog specifieker op de wensen van de ontvanger afgestemd.

TravEcademy

Wil je meer weten over de inzet van e-mail bij TravMedia Company?