Sanoma is met haar publiekstijdschriften, customer media, televisiezenders, events, websites, mobiele sites, mobiele apps en iPad apps het grootste mediabedrijf in bereik in Nederland.

E-mailcampagne “Behoud Abonnees”

Sanoma zet vaak acties op waarbij klanten zich tijdelijk kunnen abonneren op één van de tijdschriften uit het uitgebreide assortiment. Doordat mensen steeds minder lezen, heeft de tijdschriftenbranche al een tijdje te maken met nieuwe uitdagingen. Sanoma probeert klanten langer aan zich te binden door deze via e-mail te benaderen op het moment dat het abonnement bijna verloopt.

Measuremail heeft voor Sanoma de “behoud abonnees” e-mailcampagnes opgezet, waarbij klanten een e-mail krijgen als hun tijdelijke abonnement bijna verloopt. Ook als klanten hun abonnement opzeggen krijgen ze deze campagne. De e-mails worden dus op een zeer relevant moment verstuurd. De conversie op deze e-mails ligt dan ook een stuk hoger in vergelijking met andere e-mailcampagnes. In totaal leverden de “behoud abonnees” campagnes 4% van de totale conversie op.

In de e-mail die klanten ontvangen wordt aangegeven dat ze binnenkort het laatste tijdschrift van hun abonnement ontvangen. Onder deze aankondiging vinden klanten een aanbieding voor 4 andere tijdschriften die gericht zijn op dezelfde, of leeftijdsopvolgende doelgroep. Hiermee wordt geprobeerde klant, eventueel via een ander tijdschrift, te behouden.

Sanoma

"Dankzij de nieuwe e-mailcampagnes van Measuremail hebben we de conversie flink verhoogd. E-mailmarketing zorgt nu voor 4% van de totale omzet terwijl we flink kunne besparen op outbound telemarketingkosten."

Sanoma

Volledig geautomatiseerd door koppeling Measuremail met back office Sanoma

Het proces voor de “behoud abonnees” campagne is volledig geautomatiseerd. Wanneer een klant heeft opgezegd, geeft de SAS back office een signaal af. Hierdoor wordt de klant meegenomen in de eerstvolgende campagne die wekelijks op een vast moment wordt verzonden.

In Measuremail staat voor ieder tijdschrift een apart bericht klaar, zodat de e-mail in dezelfde opmaak en schrijfstijl als het tijdschrift in de inbox van de klant komt. Bovendien is het in deze opzet ook mogelijk om te testen met de verschillende cross-sell aanbiedingen.

Vanuit de SAS back office worden klantgegevens geëxporteerd naar Measuremail. Alle klanten ontvangen daardoor automatisch het bericht voor juiste tijdschrift. De klanten die niet ingaan op één van de acties in de e-mail worden aan het bestaande outbound telemarketingproces toegevoegd. De klanten die hier wel op ingaan hoeven niet extra benaderd te worden, wat een flinke en structurele kostenbesparing oplevert. De kosten van dit hele proces was zelfs binnen 3 maanden al terugverdiend!

Door de koppeling met de back office ontstaat een complete customer lifecycle. Deze bestaat uit upsell en cross-sell e-mails op basis van leeftijd en interesse. Zodra een abonnement afloopt krijgt de klant opnieuw de “behoud abonnee” campagne.

Wil je meer weten over de inzet van e-mail bij Sanoma?