NTI is een van de grootste particuliere onderwijsinstellingen van Nederland en biedt ruim 850 opleidingen en cursussen aan, van korte cursus tot volledige masteropleiding. Bij NTI studeer je waar en wanneer jij dat wil, met persoonlijke begeleiding van jouw docenten en mentor.

Efficiënte communicatie tussen mentoren en studenten

De marketingafdeling van NTI verzendt maandelijks conversiegerichte nieuwsbrieven naar ruim 450.000 abonnees. Naast de maandelijkse nieuwsbrieven zet NTI e-mail ook in als communicatiemiddel tussen mentoren en studenten. Om het verzendproces zo goed mogelijk te laten verlopen is het van belang dat de mentoren geheel zelfstandig hun eigen nieuwsbrieven naar studenten kunnen versturen.

De mentoren hebben weinig ervaring met het verzenden van nieuwsbrieven. Het is daarom belangrijk dat het opstellen van de nieuwsbrieven eenvoudig is. De marketingafdeling wil er zeker van zijn dat de mentoren geen fouten kunnen maken bij de verzending van de nieuwsbrieven. Zo mag een nieuwsbrief niet naar de verkeerde groep studenten gaan en moet de nieuwsbrief altijd conform de opzet en huisstijl van NTI zijn. Wat de mentoren dus eigenlijk nodig hebben is een vooraf gedefinieerde opzet waarin ze alleen content kunnen vullen.

Voorbeeldmail NTI

"Het Measuremail-platform is de ideale oplossing voor een onderwijsinstelling als NTI. Het
stelt onze mentoren in staat om professionele mailings te versturen zonder kennis van bijvoorbeeld HTML-opmaak."

Natasja BeijerMarketing Manager - NTI
Mogelijkheden NTI

Mentoren versturen zelfstandig nieuwsbrieven

Met behulp van onze software is het nu voor mentoren mogelijk om eenvoudig zelf nieuwsbrieven op te zetten waarbij kennis van HTML niet noodzakelijk is. De marketingafdeling heeft de opmaak van de diverse mentorennieuwsbrieven bepaald zodat deze vast staat. Mentoren hoeven dus alleen nog maar de content in te voeren. Alle ingevoerde tekst staat direct in de juiste, vooraf bepaalde opmaak. Daarnaast zijn de rechten voor de mentoren zo ingesteld dat zij alleen bepaalde onderdelen van de nieuwsbrief kunnen bewerken. Hiervoor geldt ook dat zij alleen de template van hun eigen opleiding kunnen openen en versturen. Op deze manier wordt voorkomen dat er per ongeluk een nieuwsbrief naar een verkeerde groep studenten wordt verzonden.

Vooraf heeft de marketingafdeling de invulling van de verschillende tekstblokken gedefinieerd waaruit de mentoren kunnen kiezen. Er kan worden gekozen voor een tekstblok met of zonder afbeelding en of deze links of rechts staat.

Na het eerste jaar dat NTI van Measuremail gebruikmaakte zijn al 134.907 nieuwsbrieven geheel zelfstandig door mentoren verstuurd. Daarnaast levert het ook een flinke tijdsbesparing op voor de marketingafdeling.

Speciale landingspagina’s voor de nieuwsbrief

Om het opmaken van de nieuwsbrieven nog eenvoudiger te maken, hebben we ervoor gezorgd dat er vanuit onze software direct landingspagina’s kunnen worden opgezet. Om dit te doen hoeft de mentor alleen een vinkje aan te zetten en de tekst voor de landingspagina in te vullen. Er is gekozen om de huisstijl van de nieuwsbrief ook door te trekken in de landingspagina’s. De links naar de landingspagina’s worden automatisch achter de ‘lees verder’ knop gezet.

NTI kantoor

Wil je meer weten over de inzet van e-mail bij NTI?