Wil je op korte termijn betere resultaten boeken met e-mailmarketing? Zorg er dan in ieder geval voor dat je onderstaande nieuwsbrief tips toepast. Het voordeel van onderstaande e-mailmarketing tips is dat het maar weinig tijd kost om ze toe te passen.

Tip 1: promoot je nieuwsbrief in verliestaal

Behaal meer inschrijvingen voor je nieuwsbrief door op de aanmeldpagina in verliestaal te schrijven. Mensen hebben de onbewuste neiging om mogelijk verlies te voorkomen. Door psychologen wordt dit ‘loss aversion’ genoemd. Verlies geeft psychische stress en dat willen mensen voorkomen. Wijzig de promotietekst van je nieuwsbrief van ‘schrijf je in voor onze nieuwsbrief’ naar ‘mis onze nieuwsbrief niet langer’.

Tip 2: vraag naar de juiste profielkenmerken

Relevantie van de e-mail maakt de campagne succesvol. Dat is geen verrassing. Hoe zorg je ervoor dat je de relevantie van e-mailcampagnes verhoogt? Door op de aanmeldpagina naar de juiste profielkenmerken te vragen. Bedenk welke kenmerken je van ontvangers nodig hebt om je campagnes relevanter te maken en stel multiple choice vragen op. Met antwoorden op een open vraag kun je namelijk niet segmenteren (maar wel personaliseren).

Tip 3: benut de preheader

De preheader staat bovenaan de e-mailcampagne en is de eerste regel van de <body>-tag in de HTML code. Doordat de preheader de eerste tekst is, zullen e-mailclients als Gmail, Apple Mail en Outlook (een  gedeelte van) deze tekst bij de onderwerpregel tonen. Vaak gebruiken marketeers de preheader om ontvangers te wijzen op de online versie van de e-mail. Dit is absoluut niet verkeerd, maar je kunt de preheader beter gebruiken om samen met de onderwerpregel het openen van de e-mail te stimuleren. In onderstaand voorbeeld zie je rechts een preheader die samen met de onderwerpregel het openen van de mail stimuleert. De preheader in het linker voorbeeld is veel minder effectief.

Nieuwsbrief tips - preheaders iPhone

Foute preheader                                                                Goede preheader

Tip 4: testen

De meest gegeven tip om nieuwsbrieven te verbeteren: A/B testen. Het A/B testen van je nieuwsbrief is belangrijk in de zoektocht naar optimale resultaten. Toch krijgt testen vaak te weinig aandacht, bijvoorbeeld omdat er te weinig tijd voor is. Echter, er zijn diverse factoren die je eenvoudig kunt testen. Maak een testplan en verbeter systematisch de e-mailmarketing resultaten. Sla op welke testversie het effectiefste was, zodat je later ook nog gebruik kunt maken van de bevindingen.

Tip 5: maak de voordelen voor de ontvanger duidelijk

Maak, naast de ‘lees verder’-knop nog een tekstlink naar de landingspagina. Met de tekst in de link kun je beter duidelijk maken waarom een ontvanger door moet klikken. Ga er niet vanuit dat ontvangers zonder extra informatie weten welke links relevant zijn. Gebruik geen linkteksten als ‘klik hier’, want ontvangers moeten dan eerst de hele zin lezen voor ze weten waarom ze door moeten klikken. Gebruik woorden in je links die ontvangers iets vertellen over de onderliggende pagina. In onderstaand voorbeeld zie je hoe we deze tip in onze eigen nieuwsbrief toepassen.

nieuwsbrief tip: maak voordeel direct duidelijk

Tip 6: vraag naar reden afmelding

Natuurlijk wil je dat zo min mogelijk ontvangers zich afmelden. Het regelen van een afmeldoptie is wettelijk verplicht, maar je kunt er ook voordeel uit halen. Vraag naar de reden van de afmelding. Leidt ontvangers na het klikken op de afmeldlink naar een landingspagina en vraag daar naar de reden van de afmelding. Maak de vragen niet verplicht om te beantwoorden, want op die manier belemmer je het afmeldproces. Maak de vraag multiple choice, zodat je de antwoorden later eenvoudiger kunt gebruiken om toekomstige e-mailcampagnes te verbeteren. Mogelijke redenen voor een afmelding zijn:

  • De verzendfrequentie is te hoog
  • De inbox van de ontvanger wordt overladen
  • De onderwerpen zijn niet interessant genoeg
  • De nieuwsbrief bevat andere inhoud dan de ontvanger had verwacht
  • De ontvanger heeft zich (in zijn perceptie) nooit aangemeld voor de nieuwsbrief
  • Een andere reden: (vrij invoerveld)

 

Tip 7: bekijk de Nationale E-mail Benchmark

Bij het professionaliseren van e-mailmarketing is het belangrijk om te weten hoe goed je presteert in vergelijking met de concurrentie. In de Nationale E-mail Benchmark vind je de gemiddelde e-mailmarketing statistieken van jouw markt, de beste verzendtijdstippen en meer. Kortom, je krijgt een antwoord op de vraag ‘hoe doe ik het in vergelijking met de branche?’

Tip 8: zet de belangrijkste inhoud bovenaan de e-mail

Ontvangers zien bij ontvangst vaak alleen maar het bovenste deel van de e-mail. De rest van de e-mail valt buiten de zogenaamde Preview Pane. Ontvangers hebben weinig tijd voor een e-mail en willen dus direct weten of ze iets aan de e-mail hebben. Als ze eerst moeten scrollen voor ze een call-to-action vinden, haken veel ontvangers af. In onderstaand voorbeeld van De Jong Intra Vakanties staat de eerste call-to-action hoog, waardoor ontvangers niet hoeven te scrollen.

Belangrijkste inhoud bovenaan

 

Tip 9: test e-mailcampagnes in verschillende clients en browsers

Voorkom dat je e-mailcampagne in bepaalde clients of browsers niet goed getoond wordt. Kleine foutjes in een e-mailcampagne kun je voorkomen door een goede testprocedure op te stellen. Betrek collega’s bij het testen en open de testcampagnes in verschillende e-mail clients. Je kunt ook gebruik maken van Litmus en/of EmailonAcid. Hier zie je in één overzicht de e-mailcampagne in alle combinaties van e-mailclients en browsers.

Tip 10: mis onze nieuwsbrief niet langer

Loop niet langer onze nieuwsbrief met tips & tricks mis. Je haalt niet direct betere resultaten op het gebied van e-mailmarketing, maar je blijft wel op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We geven iedere maand opnieuw praktische tips waarmee je jouw nieuwsbrief kunt optimaliseren.

Weet je meer nieuwsbrief tips waarmee je met relatief weinig inspanning e-mailmarketing resultaten kunt verbeteren? Laat het weten bij de reacties.