RSS feeds worden gebruikt om snel en gemakkelijk informatie binnen te krijgen, vaak zelfs van meerdere bronnen tegelijk. Vanaf Measuremail 6.0 kunnen RSS feeds ook gebruikt worden om campagnes met content te vullen. Bij het verzenden van de campagne worden dan de laatste items van de RSS feed in het bericht opgenomen, zo bestaat een campagne altijd uit het laatste nieuws! Goed voorbeeld is de Frankwatching nieuwsbrief. Deze is volledig opgebouwd uit RSS feeds, waardoor de content volledig automatisch in de e-mail wordt opgenomen. In Measuremail kun je zelf RSS feeds aan een message toevoegen, maar hoe doe je dat nou precies?

RSS Block aanmaken
RSS feeds worden, net als alle andere content in Measuremail, via een content block aan een message toegevoegd. De RSS feeds hebben een eigen type content block, de RSS Block. Een nieuw RSS Block maak je aan in Create, rechtsbovenin met het oranje RSS icoon.

Nieuw RSS block in Create

RSS Block opzetten
Nadat je een RSS Block hebt aangemaakt opent een editor, waarin je de RSS Block kunt opzetten. Deze editor is verder gelijk aan de HTML editor, maar wel met een aantal extra RSS opties. Ook een RSS Block dient een herkenbare naam te hebben, zodat ook dit content block in meerdere messages kan worden gebruikt. Naast een naam geef je de url van de feed op en geef je aan hoeveel items uit de RSS feed in de message moeten worden opgenomen.

RSS Block opzetten

In de editor geef je verder aan welke items uit de RSS feed je in de e-mail wilt opnemen. Dit kunnen een aantal standaarditems van een RSS feed zijn, waaronder title, link en description. De items kun je toevoegen via het RSS icoon in de editor.

Locatie RSS icoon in de editor

Via de “Insert RSS item” optie kom je in een pop-up waar je de items kunt selecteren. Wanneer je op ok drukt worden deze, net als bijvoorbeeld merge fields, toegevoegd aan de content met Measuremailcodes. In het verzendproces worden deze vervangen voor de daadwerkelijke content. Het RSS Block is verder, net als een HTML Block, volledig op te maken met HTML. Je kunt de RSS feed dus in een tabel plaatsen, bullets voor de verschilende berichten toevoegen of de kleur van de tekst instellen.

Extra opties
Via de RSS Blocken kun je RSS feeds toevoegen aan je message. Via Measuremail is het ook mogelijk om RSS feeds eerst te bewerken met de Measuremail Content Selector. Je kunt dan de tekst van een RSS feed aanpassen of meerdere RSS feeds eerst samenvoegen. Wil je meer weten over de Measuremail Content Selector neem dan contact op met je Measuremail accountmanager. Voor vragen over RSS Blocken kun je terecht in de reacties of op onze supportdesk via support@measuremail.com.