E-mailcommunicatie kan een uiterst belangrijke rol spelen in de communicatie tussen overheden, haar burgers en andere stakeholders. In 2013 was 90% van alle Nederlanders actief in hun inbox. Dagelijks worden er wereldwijd bijna 188 miljard legitieme e-mails verzonden. Dat is vier keer zo veel als het aantal Facebook & Twitter updates, Google zoekopdrachten en website bezoeken bij elkaar. E-mail is daarmee een communicatiekanaal dat niet overgeslagen kan worden in de communicatiestrategie van overheidsinstellingen.

Veel overheidsinstellingen maken al gebruik van e-mail om te communiceren met haar burgers, maar er wordt vaak nog niet optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden. Deze week is ons benchmarkrapport Nationaal E-mailcommunicatie Onderzoek Overheid uitgebracht. Hierbij zijn de nieuwsbrieven van alle provincies, alle waterschappen en 68 gemeenten onderzocht op meer dan 120 punten. Uit dit onderzoek werd duidelijk dat e-mail als communicatiekanaal veel kansen biedt voor overheidsinstellingen. (Semi)-overheden kunnen met kleine investeringen in tijd meer burgers bereiken via e-mail en deze betrekken bij de besluitvorming.

Nationaal E-mailcommunicatie Onderzoek Overheid 2014

In het benchmarkrapport bieden we een overzicht van resultaten en tips uit honderden e-mailnieuwsbrieven. Zo beschrijven we onder andere het antwoord op de volgende vragen:

  • In hoeveel nieuwsbrieven is een integratie met social media gemaakt?
  • In hoeverre wordt in nieuwsbrieven plaats gemaakt voor toptaken?
  • Hoeveel nieuwsbrieven houden binnen hun nieuwsbrieven rekening met de webrichtlijnen?
  • Welke organisaties scoren goed?

Download dit 49 pagina’s dikke rapport ter waarde van 495 euro en krijg een compleet overzicht van de huidige stand van zaken op het gebied van e-mailcommunicatie binnen overheden. Voor overheidsinstellingen is dit rapport gratis, voor andere organisaties en bedrijven kost dit rapport 495 euro.