Bij Measuremail staat de veiligheid en authenticiteit van het e-mailverkeer van onze klanten voorop. Dagelijks is onze authentication & deliverability specialist bezig met het volgen van de nieuwste ontwikkelingen en trends en hoe wij daar op kunnen inspelen.

Het e-mailverkeer dat vanuit Measuremail wordt verstuurd, wordt standaard beveiligd. Wij gebruiken dan ook de open standaarden SPF, DKIM en DMARC. Door het gebruik van deze standaarden ben je er zeker van dat de mail authentiek blijft.

Sinds deze week hebben we daar ook STARTTLS aan toegevoegd. Deze beveiliging op basis van TLS (SSL) versleutelt de uitwisseling van e-mail tussen servers, met als gevolg dat externe partijen niet meer eenvoudig kunnen snuffelen in de e-mail. Dit houdt in dat wanneer de mail vanuit Measuremail wordt verstuurd naar bijvoorbeeld Gmail, de verbinding gesloten is. Hoe dit werkt is geïllustreerd in de volgende afbeeldingen van Google:

Zonder TLS

Verbinding zonder TLS

Met TLS

Verbinding met TLS

 

 

 

 

 

 

 

Binnenkort start Google met het tonen van meldingen in onder andere Gmail als er e-mail is ontvangen via een niet-versleutelde verbinding. De ontwikkelingen op het gebied van e-mailbeveiliging en authenticiteit blijven groeien. Wij blijven de ontwikkelingen binnen beveiliging en authenticatie in de gaten houden en optimaliseren. Zo ben je ervan verzekerd dat je e-mailverkeer dat via Measuremail loopt altijd beveiligd is!