Veel bedrijven zetten social media en e-mail marketing in om in contact te blijven met hun doelgroep. Beide kanalen zijn effectief om het niveau van de betrokkenheid bij de doelgroep te vergroten. De meeste bedrijven missen echter de kans om via e-mail hun social media een boost te geven. Door in je e-mail campagnes aandacht te besteden aan je social media betrek je meer mensen bij je merk, waardoor de impact van je marketingactiviteiten stijgt.

Enkele tips die je zullen helpen dit te bereiken:

Tip 1: maak social media zichtbaar

Misschien een open deur, maar zorg ervoor dat abonnees de links naar je social media pagina’s makkelijk kunnen vinden. Promoot jouw social media pagina’s in de header of footer van je e-mail campagnes.

Tip 2: vraag abonnees je te volgen

Wanneer je jouw abonnees vraagt om je ook op social media te volgen, vertel ze dan ook direct waarom ze dit moeten doen. Welk voordeel krijgt de abonnee door zich verder aan jou te verbinden? Krijgen ze daar andere content of kunnen ze meedoen aan acties?

Tip 3: maak content makkelijk deelbaar

Wanneer content makkelijk deelbaar is zullen mensen dit eerder doen. Voeg daarom ‘social sharing buttons’ toe aan belangrijke onderdelen in jouw e-mail campagnes. Met deze knoppen kunnen abonnees jouw content direct delen op hun social media. Toon in deze social sharing buttons realtime hoe vaak anderen deze content al hebben gedeeld. Zo moedig je ontvangers aan om ook op deze social sharing buttons te klikken.

Tip 4: toon social media updates

Maak in je e-mail campagne ruimte voor de interacties die je op social media hebt met je volgers. Mensen vinden het leuk om hun tweet of Facebook post in jouw e-mail campagne terug te zien. Andere abonnees zien dat jouw merk extra aandacht besteed aan actieve community members. Deze abonnees raken dan sneller betrokken en zijn eerder geneigd om te participeren.

Tip 5: vraag naar social media

Vraag personen tijdens het aanmelden op welke social media ze zich bevinden. Besteed vervolgens extra aandacht in je e-mail campagne aan het sociale netwerk waar deze abonnee zich bevindt. Zet met dynamic content bijvoorbeeld een aparte campagne op waarin je vraagt of ze je ook op social media willen volgen.

Tip 6: gebruik social media in je afmeldcampagne

Helaas, in iedere database melden abonnees zich af. Vraag deze abonnees of ze wellicht toch op de hoogte willen blijven, door je via social media te volgen. Doe dit al op de afmeldpagina, want die ziet iedereen die zich afmeld. Gebruik de afmeldbevestiging om je social media nogmaals onder de aandacht te brengen.