Relevantie is key. Binnen ieder marketingkanaal, maar zeker binnen e-mailmarketing. Er zijn verschillende methoden om de relevantie binnen e-mailcampagnes te verhogen en te meten. Zo biedt bijvoorbeeld de trendlijn van open-, klik- en conversiepercentages hier globaal zicht op en kun je ook andere statistieken analyseren om hier inzicht in te krijgen.

Door op basis van open-, klik- en conversiepercentages de relevantie te meten, kijk je voornamelijk naar de reactie van de complete set ontvangers. Juist e-mailmarketing leent zich als communicatiekanaal uitstekend om, zo geautomatiseerd mogelijk, een persoonlijke dialoog aan te gaan. Door geautomatiseerd naar de persoonlijke feedback van abonnees te vragen vallen trends snel op en beschik je over extra input om je e-mailcampagnes te verbeteren.

Dankzij onze integratie met CloseAlert is het eenvoudig om structureel en proactief naar feedback te vragen. Voeg in de e-mail template een positieve en een negatieve feedbackknop toe en ontvangers kunnen direct aangeven wat ze van je bericht vinden en dit ook toelichten. Dit biedt meerdere voordelen.

Continue analyse & optimalisatie

Een van de belangrijkste voordelen is de extra mogelijkheid om je e-mailcampagnes continu te analyseren. Neem eenmalig feedbackknoppen op en je ontvangt na iedere e-mailcampagne input voor optimalisatie. Telfort ontving, na het toevoegen van de feedbackknoppen, in de eerste maand ruim 1.100 waardevolle reacties. Met deze reacties kun je kwantitatieve data onderbouwen met kwalitatieve inzichten. Door uitgebreid met deze data aan de slag te gaan en de resultaten te delen binnen je organisatie kun je stap voor stap je e-mailmarketing activiteiten verbeteren en nog klantgerichter worden.

Realtime inzicht in klantsentiment

Ontdek direct na de verzending van je e-mailcampagne hoe ontvangers over het bericht en je organisatie denken. KPI’s en statistieken vertellen je lang niet alles, de ontvangers van je bericht wel. Waarom behaal je mindere resultaten dan verwacht? Is de frequentie te hoog of wordt de e-mailcampagne bijvoorbeeld als te commercieel ervaren?

Door je open te stellen voor feedback en hier iedere keer naar te vragen beschik je over een extra mogelijkheid om te monitoren hoe ontvangers over je organisatie denken.

Nieuwsbrief Audi respons

Feedback buttons in de nieuwsbrief van Audi.

Ontdek fouten en quick wins

Feedbacktools kun je uitstekend inzetten als toevoeging op je testproces. Begrijpen ontvangers de boodschap in je bericht? Zit er misschien nog ergens een spelfout waar je overheen bent blijven kijken? Zeker wanneer je veel gebruik maakt van A/B testen ontvang je uit de testgroepen nuttige input. Zo kun je kleine foutjes nog recht zetten en de boodschap verder verduidelijken als blijkt dat daar nog vragen over zijn.

Maak laagdrempelig contact mogelijk

Feedbackknoppen bieden niet alleen voordelen voor marketeers, maar ook voor ontvangers. Het is voor klanten en andere ontvangers een extra kanaal om contact op te nemen met je organisatie. Zorg ervoor dat je klanten hun eventuele ontevredenheid laagdrempelig met je kunnen delen. Ontevreden klanten die goed zijn geholpen zijn ten slotte de beste ambassadeurs voor je organisatie.

Ga er niet vanuit dat ontvangers naar contactmogelijkheden gaan zoeken wanneer ze feedback hebben. Laat ze weten dat je open staat voor feedback en biedt ze een eenvoudige manier om dit achter te laten. De kans dat je ontvangers daadwerkelijk feedback achter laten wordt dan een stuk groter.

Wil je structureel feedback ontvangen na de verzending van je e-mailcampagne, neem dan contact op met ons.