Een goed uitschrijfproces voor de nieuwsbrief staat vaak onderaan de prioriteitenlijst van marketeers. Toch is een duidelijk en eenvoudig uitschrijfproces erg belangrijk. Wat de reden ook is, het uitschrijfproces kan het beeld van uitschrijvende abonnees over de organisatie flink veranderen. Als je het goed aanpakt kun je sommige abonnees alsnog van gedachten laten veranderen. De volgende factoren zijn belangrijk bij een goed uitschrijfproces.

De uitschrijflink

Een open deur, maar neem in iedere e-mail een uitschrijflink op. Dit ben je ook wettelijk verplicht. Zorg ervoor dat deze link in de template zit, zodat je dit niet kan vergeten bij het opstellen van je uiting.

Uitschrijven op het juiste niveau

Als mensen zich aanmelden voor één van jouw nieuwsbrieven, moeten ze zich ook voor deze nieuwsbrief af kunnen melden. Echter, wanneer iemand zich in één keer voor meerdere nieuwsbrieven aanmeld, dan moet deze persoon zich ook in één keer uit kunnen schrijven voor al deze nieuwsbrieven. Denk van tevoren goed na over deze structuur, omdat het lastig kan zijn deze te veranderen.

Vraag naar de reden van uitschrijving

Vraag je abonnees naar de reden van hun uitschrijving. Dit is een van de belangrijkste punten in een goed afmeldproces. Dit is zeer waardevolle feedback voor jou en het geeft de abonnee het gevoel dat hij zijn mening kan geven. Beperk je hierbij tot één of twee vragen. Maak van de antwoordvelden geen verplicht veld, want als uitgeschreven abonnees geen behoefte hebben om feedback te geven zullen ze willekeurig iets invullen. Hierdoor vertekenen de resultaten. Neem de feedback die je krijgt regelmatig door. Als abonnees specifieke redenen aangeven probeer je dit in latere e-mailcampagnes te verbeteren.

Profiel aanpassen

Maak duidelijk wat er gebeurt als abonnees op de uitschrijflink klikken. Worden ze direct uitgeschreven of kunnen ze op een landingspagina hun voorkeuren aanpassen? Zeker wanneer je meerdere nieuwsbrieven (bijvoorbeeld de wekelijkse en de dagelijkse nieuwsbrief) stuurt is het erg nuttig om een landingspagina op te nemen. Je bent abonnees dan niet direct kwijt, want ze kunnen kiezen om de nieuwsbrief (in dit geval) met een andere frequentie te ontvangen.

Stel je doel

Wat wil je bereiken naast een duidelijk en eenvoudig afmeldproces? Bedenk welke informatie je abonnees nog wilt geven voor ze vertrekken. Als je bijvoorbeeld wilt dat uitgeschreven abonnees alsnog in contact blijven kun je jouw social media pagina’s promoten. Als ze je nieuwsbrief niet meer willen ontvangen hoeft dat niet direct te betekenen dat ze helemaal geen contact meer willen. Zorg er in ieder geval voor dat je nog een laatste keer een goede indruk maakt.

Benoem de voordelen van je nieuwsbrief

Beschrijf nogmaals (kort) de voordelen van jouw nieuwsbrief. Misschien zijn mensen vergeten waarom ze zich in eerste instantie voor je nieuwsbrief hebben ingeschreven. Houdt het wel kort.

Meet het percentage uitschrijvers

Analyseer de trend in het aantal uitschrijvingen na het versturen van je e-mailcampagne. Zie je een hoger percentage uitschrijvers als je bepaalde onderwerpen opneemt in je nieuwsbrief? Hoe zit het met de frequentie, de dag en het tijdstip van verzending? Probeer verklaringen te vinden en speel in op deze trends.

De bevestiging

Maak op de landingspagina of in een e-mail duidelijk dat de abonnee is uitgeschreven voor de nieuwsbrief. Schrijf deze persoon dan ook direct uit. Dit is een eenvoudig proces en het is een negatieve ervaring voor de uitschreven abonnee als deze alsnog een nieuwsbrief ontvangt. Geef aan hoe mensen zich weer aan kunnen melden als ze zich bedenken. 

Een slecht voorbeeld: voorkom dat het 72 uur duurt om je abonnees uit te schrijven. 

 

Een goed voorbeeld: uitgeschreven abonnees krijgen een duidelijke bevestiging en weten waar ze zich opnieuw in kunnen schrijven.

Vraag niet naar een e-mailadres

Abonnees moeten zich direct uit kunnen schrijven. Vraag niet naar een e-mailadres dat toch al bekend is (de uitschrijvende abonnee komt namelijk op een persoonlijke landingspagina terecht) en laat abonnees ook niet opnieuw inloggen. Vaak zijn abonnees hun wachtwoord vergeten of weten ze niet meer met welk e-mailadres ze staan ingeschreven. Abonnees moeten dan meerdere handelingen uitvoeren om zich uit te kunnen schrijven.

We garanderen met deze tips natuurlijk niet dat niemand zich meer uitschrijft. Maak in ieder geval een goede laatste indruk en houdt uitschrijvende abonnees tevreden.